• aaaa
  • bbb
  • 1g
  • fff
  • sss
Dansk Deutsch English Norsk Svenska

Los Klisterkanal - Virksund

  • Søndag, 25 december 2011 00:00
  • Skrevet af 
Los Klisterkanal - Virksund

Skrevet af: "Goggen"

Info
Goggen har endnu sin første Limfjordsørred til gode. Derfor flyttede Goggen syv dage til Virksund. Her boede han i et lille bitte sommerhus, som lå i ro og mag midt i naturrige omgivelser. Naboen var en meget besøgt fiskeplads, som vist bliver kaldet ”Virksund”.

Fisketur nr. 1
Første tur blev blot til et enkelt hug af en ca. 35 cm fisk helt inde ved stangspidsen. Men det var også alt for den dag. Goggen gik nemlig hjem og sov til middag.

lk2

Fisketur nr. 2
Næste dag gik han igen ud for at fange sin første Limfjordsørred, men desværre var der ingen held på pladsen. Samtlige lystfiskere han løb ind i havde ej heller haft heldet. Goggen gik igen hjem, uden at kunne snakke med om den specielle Limfjordsørred.

Bombarda Frank kommer forbi sommerhuset i Virksund
Det er ikke hver dag, jeg har en næstformand indenfor min dør. Men denne dag var min dag. Pludselig stod der en flot fyr med røde kinder, og kiggede ind i sommerhuset. Det var Frank, og han var helt beruset af glæde over, at han skulle guide mig til min første Limfjordsørred.

Jeg satte kaffe over. Frank var begyndt at snakke i tunger, og jeg forsøgte hele tiden at få ham til at sidde ned. Men i hans iver efter at fortælle om den specielle Limfjordsørred, var det åbenbart vigtigt at stå op. Han slikkede sig om munden efter hver sætning. Han råbte febrilsk: ”Du kan bare vente dig. Du bliver chokeret. De fighter bedre end Bonefish!” Jeg serverede en kop kaffe for klubbens elskede næstformand. Han råbte fortsat op: ”Limfjordsørreden er kendt for at tage fluen før den overhovedet har nået fjordens fugtige overflade”. Jeg vidste, at Frank havde haft en grim feber i flere dage, så jeg besluttede mig for at prøve hans ord af. Jeg var nemlig bange for, at han talte i febervildelse. Jeg var bakket ud på wc’et, men kunne stadig høre Frank råbe inde i stuen. Og nu var det altså en film, han gerne ville dele med mig. Jeg tænkte, det måtte være febervildelse. Men jeg besluttede mig for at ringe til Rødvin, en mand der har fisket mange steder, og som har prøvet kræfter med selve Bonefishen. Jeg fortalte Rødvin om Bombarda Franks adfærd, og han kunne fortælle mig, at han havde set Lusk ude foran Super Brugsen i Randers med nøjagtig samme adfærd for at par dage siden. Men da jeg fortalte Rødvin, hvad Bombarda Frank havde sagt om Limfjordsørreden, blev der stille i mobiltelefonen. Rødvin sagde efter noget tid: ”Jeg havde aldrig troet, at det skulle komme over mine læber, men jeg elsker Limfjordsørreden så højt, at jeg faktisk synes, at Frank negligerer Limfjordsørredens unikke adfærd. Den eneste grund til, at jeg ikke længere fisker i Limfjorden er, at jeg har set den. Den er fantastisk. Det er af ren ærefrygt. Nærmest religiøst”. Han sluttede samtalen af med at sige meget langsomt: ”Gogge, jeg har kun en ting at sige: vis Limfjordsørreden respekt!” Jeg gik ind til Frank i stuen. Nu ville han fortælle mig om en film, der havde fået hans liv til at vende op og ned på alt, hvad han tidligere havde stået for. Han sagde: ”Gogge, jeg har lige set ”Broke Back Mountain”. Så gik Frank og jeg sammen ned til stranden og snakkede om den heftige Limfjordsørred og filmen ”Broke Back Mountain”. Nu glædede jeg mig endnu mere til tur nr.3.

Fisketur nr. 3
Næste dag stod jeg op, og gik ud for at fiske. Men på vej ned til vandet stod en mand og græd (spinnefisker). Jeg spurgte hvad der mon var galt? Han sagde, at han ikke kunne klare det mere!! Der er ingen fisk, og vi lokale går bare og lader som om der er det, fordi vi ville ønske vi havde en ganske almindelig fjord, lige som resten af Danmarks fjorde.

lk3

Jeg ville til og trøste ham og fortælle ham om Limfjordsørreden. Men da han hørte ordet limfordsørreden, slog straks over i latter. Han kunne faktisk ikke stoppe med at grine, af mine ord, mens han pegede mig i ansigtet. Hvis ikke det var fordi, jeg slog ham i baghovedet med et bræt fra vejkanten, ville han måske stadig have grint i dag? Jeg skyndte mig hjem til min tlf. for at dele min grimme oplevelse med Bombarda Frank og Rødvin. Men da jeg kom hjem til sommerhuset, havde de begge skrevet en sms. I beskeden stod der, at de begge var kommet til at drikke af Limfjorden, og derfor ikke kunne huske hvad de havde sagt.

Læst 1359 gange

Fiskepladser

fiskekort

Vejrforhold

Vejret Østjylland

vejr


Sol op- og nedgang

almanak logo


Vandstand Danmark

vandstand


Vandstand Randers Fjord

vandstand


Vandtemperatur

vandtemp 

Udregn konditionsfaktoren

Vægt i gram:

Længde i cm:

 

Løb for livet pladser

OvergaardGods

Lystfiskernes Pølsevognsguide

Mariager

Globalflyfisher.com

global logo

Fin-chasers.com

finchasers

Sportsfiskeren.dk

sportsfisker