• bbb
  • aaaa
  • sss
  • fff
  • 1g
Dansk Deutsch English Norsk Svenska

Mariager

poelse1

Mariager

Her på havnen har vi grunden til at Mariager Fjord, er så velbesøgt af lystfiskere fra nær og fjern. Især grillens burgermenuer sprudler i en verdensklasse for sig. Husk forresten altid at have lidt gamle fiskebilleder liggende på mobilen, så kan du altid sende et par stykker til lillemor, så hun ikke fatter mistanke om, at du er på afveje med kuren igen. Inden de sprøde fritter ryger til højre og venstre i et rent ædeorgie, så husk at stop op engang og nyd den intime duft af pølser og sommerkjoler, der forplanter sig ud over lystbådehavnen. 5 ud af 5 pølser

Hobro Centrum

poelse3

HobroCentrum

Pølserne her har sved på panden. Ekspedienterne kaster de tarmfyldte lækkerier over disken, for at kunne følge med i den så ofte travle og menneskefyldte pølsevogn. Det kræver en indre sindsro, at skulle indtage en pølse med følelse, så med mindre du er dopet på lykkepiller, skal du nok indtage din føde et andet sted. Maden i sig selv ligger på et nogenlunde niveau, men den forsvundne hygge og en total øv-udsigt til Hobro rutebilstation trækker alvorligt ned point. Det giver i alt 3 ud af 5 pølser.

Hobro Nord

poelse0

HobroNord

Kør langt udenom. En grillbar der ligger i baglokalet til en tankstation, bør sende de første advarselssignaler ud til lystfiskerens sultne og sårbare tarmsystem. At det er asiatere der langer 18 dages gamle pølser over disken, burde faktisk medfører et påbud om eftermontering af hyletoner og blinkende lygter i en radius af 5 km. Kaster du en ristet op i luften, vil det uden tvivl tage 12-16 sekunder før den rammer jorden. Føj for Puttgarden, her ville en almindelig kradser være på højde med et gourmet arrangement. 1-2-3 grill og kiosk får 0 ud af 5 tarvelige pølser .

Hadsund

poelse2

Hadsund

Så er charmen kørt i bund. Udsigten til trafikerede arealer kan gå an, men man taber fokus fra den ellers så ernærende lystfiskermad, ved at stå i en tætpakket pølsevogn proppet af 18 årige pubertetsknægte, der med rå løg op til ørerne og remoulade på albuerne står, og beundre sammensætningen af plysterninger og wonderbaun i forruderne på en hel stribe kadetter. Som alle ved, går en sulten lystfisker gerne igennem dynd og vand for en pølse, så hvorfor ikke trække vejret dybt og drible igennem flokken af svedige kadetejere for at opnå en ristet med det hele. Gong gong 2 ud af 5 pølser.

Fjellerup

poelse3

Fjellerup

Fantastiske isvafler og ekstrem kedelige turistpølser, men at kunne sidde udendørs med sin pølsemix, og glo på bryster der bare strutter af glæde, gør pludselig det hele ganske interessant. Oven i hatten kommer duften af lyng og baggrundsmusik fra bølgerne der ruller ind over sandet. Stedet kunne have scoret topkarakter på minderne alene, men eftersom baglokalet for år tilbage blev lavet om fra spillehal til et bureau for sommerhusudlejning, må vi med tårer i øjnene og dårlig samvittighed nedklassificere dette altid elskværdige paradis til 3 ud af 5 pølser.

Bønnerup

poelse4

Bonnerup

Så er der dømt havnerundtur og amerikanerportioner. Havnegrillen i Bønnerup laver pølser der er værd at spise, men også burgermenuer på størrelse med himmelbjerget er kræs for kendere. Til tider er der rigtige søde piger bag disken, hvilket så ofte før har givet anledning til, at frankfurteren er blevet rusket og godt grundigt frem og tilbage i den ene kindhule. Det er dog ren nedtur, at få øjenkontakt med en fisker, der misfortolker, at budskabet ikke lige rettede henvendelse til ham. Bingo det bliver til 4 ud af 5 pølser.

Grenå

poelse5

Grenaa

Havde der være anhængertræk på Havnens Pølsevogn, havde den stået hjemme ved siden af sofaen. Når du betræder denne guddommelige pølsevogn, og pølsemutter udspørger dig, om hun kunne friste med en hotter, en big burger eller noget helt tredje, så bed hende om at lukke røven og få skænket dig en medister med to brød i en helvedes fart. Ja, undskyld sproget, men for i hede hule helvede den medister sparker røv som en anden argentinsk tåhyler. Det er verdensklasse, ligesom en lystfisker vil have det. Rico Rico smid point på bordet - 5 ud af 5 pølser.

Randers Centrum

burger5

RandersCentrum

Winnerburgers luftklima består af 99 % friture, hvilket medfører, at man som alle de andre når at ligne en løgring, inden man kommer derfra. Det kulinariske køkken er en oplevelse i sig selv, men spis ikke pølserne med mindre du vil dø på stedet. Man skal dog ikke helt lade sig narre, for dybt inde i frituretågen gemmer der sig en vaske ægte succesoplevelse i form af verdens bedste burgermenu. Ejeren er kineser og vældig snaksaglig. Selvom han snakker som et hamster, der har ædt en jalapeño til forveksling med en agurk, så bare nik på hovedet og sig ”ja dak mere dyppelse”. En ret vigtig detalje er at man efter indtagelse af menuen, har lige præcis 30 minutter til at finde et lokum. 5 ud af 5 burgere.

Drastrup

poelse2

Drastrup

På vej fra Randers ud imod Djurslands håbefulde kyster støder man på Ebel-Å grill. Danmarks største pølsevogn ifølge dem selv, Danmarks dyreste pølsevogn ifølge os andre. Kvaliteten af både pøller og fritter der langes over disken fejler intet, men det hele mangler et pift af kærlighed. Og så gør det ikke situationen bedre, at menuen efterfølgende skal indhaleres til lyden af skrigende unger fra den nærliggende hoppepude. Husk at trække dig selv i fingeren inden du forlader stedet, det ville jo være spændende at høre, om langelænderne er gået i gang med fordøjelsesprocessen. 2 ud af 5 pølser.

Hirtshals

poelse3

Hirtshals

Man må aldrig fiske på tom mave, så går turen til Hirtshals efter havbars, eller med færgen til de nordiske famøse lakse elve, er Hyttefadet på havnen et visit værdigt. Maden nydes i omgivelser der minder om et turistkontor. Der er også mangel på unge piger bag disken, men smilet hos den rapkæftede pølsemutter kan lige gå an. Billedet er i øvrigt taget i sammenhæng med en loveparade lige inden afrejse til Rauma elven i Norge. Om den norske bjælkehytte eksploderede i et rent prutteorgie, efter at have aflagt besøg på Hyttefadet vides ikke. Mistanken trækker alligevel ned i pointgivningen. 3 ud af 5 pølser.

Otterup

poelse4

Otterup

Når fisketuren på Enebærodde rundes af på Otterup grillen med en medister, en ribbenssandwich og en dertilhørende congo bajer så køre det hele bare som Hans i Hans. Serveringen er hurtig, humøret hos pølsemutter er acceptabel, der er rengjort, portionerne er store og maden smager fantastisk. Burde Otterup grill derfor ikke have top karakter for denne særlige præstation? Arr så skal vi have pølsemutters datter bag disken, ellers er det umuligt, at kunne opnå. 4 ud af 5 pølser.