• aaaa
  • 1g
  • bbb
  • fff
  • sss
Dansk Deutsch English Norsk Svenska

Første klubtur i 2008

  • Søndag, 27 januar 2008 13:59
Første klubtur i 2008

Efter vi fik lavet ny hjemmeside, har vi noget sørgmodigt måtte vinke farvel til langt over tusindevis af nyheder helt tilbage fra efteråret 2007. Det var desværre et alt for stort arbejde, at skulle overføre dem enkeltvis. Men en enkelt har vi gemt. Nemlig klubbens første klubtur fra januar 2008 hvor Knas, Fætter, Molle Lykkehjul og Lusk drog til Tunø.

 

Referat fra Tunø 25-27. Jan. 08

 

Fredag:

Fire friske bombay medlemmer (Knas, Fætter, Molle og Lusk) troppede friske op på Café Smagløs kl. 15. til røver historier og et par kølige pilsner inden afgang mod færgen i Hov.

Oprindelig skulle vi have været otte af sted, men Kagemunds ene knæ var defekt, derfor et kedeligt afbud. Dette afbud var dog ikke lige så skuffende, som de andre tre der kom med en sørøver forklaring, om de ikke gad pga. det dårlige vejr. Bums, Grydehår og Røde Helmer skraber bunden af klubben, så der skal kæmpes for at blive værdigt bombay medlemmer igen.

Færgen på dagens første tur havde været aflyst, så det var med spænding vi trillede imod målet. Heldige var vi, og grej, pilsner og bombay blev slæbt ombord. På færgen var Fætter nervøs, over om det var færgen til Hundested med alle de tilstedeværende hunde. Og Lusk fik fortalt sin mening om århusiansk fodbold, til en AGF fan. Da vi nåde Tunø viste det sig desværre, den kære AGF fan have en fin traktor med ladvogn, som havde været ganske udmærket til at transportere vores grej på. Da han ikke kunne tage lidt gas, måtte vi derfor selv slæbe bagagen op til hytten. En lille gåtur Fætter snildt udnyttede til imponerende mange øl pauser.

På vejen op igennem øen blev der handlet ind ved den lokale flinke købmand.

Hytten blev nået. Degnegården var et pragtfuldt lejemål, og kan varmt anbefales. Vi fik indlogeret os, og fætter fortalte en røver, om at han kun pisser om fredagen. Vi tvivler dog stadigvæk på, om det var en røver, for aldrig før har nogen af os oplevet et sådanne 5min.vildt sprøjtende ondskab i træk. Virkelig imponerende og sikkert et genialt score trick.

Lørdag:

Vi vågnede midt i orkanens øje. Der var stormvejr, og regnen stod ned i stænger. Det kunne dog ikke ødelægge det gode humør. Under morgenmaden hørte vi en brommen og i det samme, susede et grå lyn af en traktor Ferguson model 31 forbi vores vinduer. Der udbrød straks jubel, over vi havde observeret liv på øen, og Fætter fik bule i bukserne af den sjældne model. Og, som gammel landmand skulle der presses på for at holde tårerne tilbage af den skønne broom broom lyd.

Straks efter var vi klar på klubbens første fisketur. En tur alle havde rystet på hovedet af, da de mente der absolut ingen fisk var på denne årstid. Det var vi egentlig også godt klar over, men prøves skulle det da.

Vinden var 18m/s i vest så vi forsøgte os i øens N/Ø del. Efter Molle tre ture i træk havde fanget fisk i første kast i Mariager fjord, lå der et stort pres på hans skuldre. Blinket blev med spænding kastet ud i de brølende bølger. Ingen fisk i første kast. ”Utroligt hans held var sluppet op” og dog, for i andet kast, huggede en stål blank havørred på i brændingen 3-4m. fra land, men sprang også hurtigt af igen.

”Det kunne da heller ikke være rigtig, han skulle være så heldig endnu engang” Oggggg dog for i tredje kast sagde det bang igen og en flot havørred på 41cm. med løse skæld, kunne efter en kort fight hives sikkert i land. Kanon start på turen og alle var glade. Endnu en undskyldning for at knappe en pilsner op. Der efter tog vinden yderligere til. Faktisk så voldsomt at vi var bange for øen skulle vælte. Vi måtte indstille fiskeriet og søge imod hytten da hverken flueliner, bombardarig og blink havde den mindste mulighed, for at blive svinget på tværs af vinden.

Efter nogle timers indtagelse af diverse alkoholiske drikke var vinden løjet et par sek./m. af, så vi fik rigget et par forfang til og tog på havnen i et forsøg, på at fange nogle plettede prikfisk. På vejen ned af den Morten Korch prægede hovedvej, blev vi passet op af en lokal. Straks var vi bange for det var en fra den lokale mafia, men ak nej. Det var skam en ganske rar og venlig fast øboer, der inviterede os i forsamlingshuset til fest og stemning med EM semifinalen i håndbold på fladskærmen.

Efter et par timers fladfisk fiskeri uden fisk, men dog med imponerende lange medvinds kast over imod Samsø, blev forfangs grejet pakket sammen, og turen gik endnu engang hjem imod hytten. Her gik håndbolden i gang. Et par flasker gajol blev prøvesmagt og Molle fik sunget et par strofer ”Jeg vil leve jeg vil dø åhh åhhhh på Tunøøø…” Så var festen i gang, og en lille gåtur på 18 sek. førte os over i forsamlingshuset til 2. og 3. halvleg. Fætter gik til køjs med de bandende ord om at gud var et svin fordi han havde fået foræret to arme og kun en mund.

Forsamlingshuset bød på ren underholdning fra de gæstfrie og venligsindede øboer. Danmark slog Tyskland og der var vild jubel. Denne jubel var dog kun en brøkdel i forhold til det brøl der fulgte efter, da den lokale kassere ville give en omgang. Vi undrer os stadig over, at taget ikke røg af.

Det gik hurtigt op for os hvor overdrevet vilde de var med at vædde om alt. Faktisk kunne vi have mistanke om at den danske film Inkasso er optaget på Tunø. Knas og Molle røg hurtigt i de første væddemål i dart og pool. Lusk holdte sig fra de fleste væddemål og koncentrerede sig mere om at skåle i gajol med hver af de ca. 15 brugere af forsamlingshuset. Efter et par røde pølser til natmad fik vi endnu et bevis på hvor fantastiske gæstfrie de kære øboer var, da vi blev inviteret til ålegilde om søndagen. Med posen fyldt af humoristiske og sjældne fortalte historier der selv kunne få gravballemanden til at le, blev lørdag til søndag.

Søndag:

Med tunge hoveder fik vi os trillet ud af sengene. Efter en god gang morgenmad gik turen om til øens sydlige kyst da vinden var drejet om i nord. Solen skinnede og vejret var lunt, som det for øvrigt også var lørdag. Vandet på sydsiden var lige grumset nok, så vi forsøgte at gå lidt mere S/V indtil Knas blev uvenner med tyngdekraften, og tog et delfin lignende spring forover ned i bølgen blå med et fint lille flipper kald. Frisk måde at vågne op på. Knas fandt hans army smil frem, så turen hjem efter tør tøj blev droppet og gik derfor om til N/Ø siden igen, da vinden var løjet en del af. Det viste sig dog havet fortsat brølede ind over land så fiskeriet kom til at foregå på revet, Tunøs østlige del ind imod bugten. Fætter og knas faldt efter et stykke tid om i græsset i det gode vejr og ikke langt efter satte Molle og lusk sig på røven i vandkanten og nød udsigten.

Det var på tide at liste op til ålegildet. Inde omkring havnen besluttede Molle og Lusk sig dog lige for at prøve turens sidste forsøg. Der blev affisket med fluestængerne uden resultat, så blinkene skulle lige ha en sidste chance. Efter 3-4 kast have lusk et lille hug uden fast fisk. Da blinket nærmede sig land i det blanke vand, kunne en flot lille blank havørred tydeligt ses følge blinket. Efter et spindestop 1m. fra stangspidsen, var der fast hug. En fin lille fætter på 35cm. Der hurtig blev genudsat efter fotografering. Da fisken bed på, havde Molle i øvrigt en følger af samme størrelse der ikke bed på. Efter denne lykkelige slutning var der formands dans for alle pengene på havnen inden gåturen op til forsamlingshuset. Ålene smagte for øvrigt glimrende. Vi tager hatten af for den forsamling og glæder os til at se dem igen.

Søndag morgen var hurtig blevet til eftermiddag så hytten blev rengjort og turen gik stille og rolig ned imod færgen. På havnen stod i øvrigt Tunøs gamle ambulance, der lige var blevet erstattet af en ny. Den gamle havde hverken motor eller forhjul, men derimod en påsvejset jernstang så den kunne transporteres rundt på øen efter en traktor. Gad vide om de kørte udrykning med 30km/t :o)

Færgeturen hjem forløb rolig imens vi spændte lyttede til matrosens radio om, hvordan det gik de sidste minutter med de danske håndbold herre.

Færgen ramte Jylland og turen til Randers blev ramt af en lille pause ved en tankstation i Skanderborg. Lusk havde købt den mest fantastiske pose tips der findes på markedet ”kanon kugler fra estrella” Molle, Knas og lusk begyndte hurtig at jonglere med de sprøde tipskugler, kaste dem op i luften og gribe dem med munden. Fætter havde dog en bedre metode at få dem ned på. Metoden gik ganske enkelt ud på de skulle rulles hen over taget på en Toyota Avensis, ned af bagruden og med bagsmækken, som et lille lup kunne man snildt sidde på knæ bag en bil og spise tips. Fætter har været på landsholdet i denne disciplin, men røg desværre i doping fælden og blev udelukket på livstid. Husk der er mange Kims Tipskonger, men kun en Estrella tips Fætter. Der kan ses billeder af dette stunt og resten af turen under galleri.

Alt i alt en fantastisk tur. To fisk. Danmark vandt EM. Vi mødte en flok virkelig gæstfrie og humoristiske mennesker. Kanon flot natur. Lunt vejr og klubben blev sparket i gang med manér på første tur. Der var også stemning for en Tunø tur igen til sep.-okt. Om ikke andet er vi nogle stykker der ser øen igen til festivalen.

Læst 1172 gange

Fiskepladser

fiskekort

Vejrforhold

Vejret Østjylland

vejr


Sol op- og nedgang

almanak logo


Vandstand Danmark

vandstand


Vandstand Randers Fjord

vandstand


Vandtemperatur

vandtemp 

Udregn konditionsfaktoren

Vægt i gram:

Længde i cm:

 

Løb for livet pladser

OvergaardGods

Lystfiskernes Pølsevognsguide

Mariager

Globalflyfisher.com

global logo

Fin-chasers.com

finchasers

Sportsfiskeren.dk

sportsfisker