• fff
  • 1g
  • aaaa
  • bbb
  • sss
Dansk Deutsch English Norsk Svenska

Sommer i Norge med Punani og fatter

  • Torsdag, 18 august 2016 23:33
Sommer i Norge med Punani og fatter

Ferien gik i år til Sydnorge med bilens fjedre banket helt i bund. Bagagerummet var vakuumpakket godt og grundig med tyske dåsebajere, pontonbåd, båd og havkajakker.

Der skulle fiskes i et område med skærgård, fjord og et sund der løb med så stærk en strøm, at den kunne hive speedoerne af en grand voksen mand. Alle faktorer spillede ind over for en vellykket artssammensætning.

Fangsterne bestod mest af lubbe, eller lyyyyr med stumt y, som det udtales på norsk. Og så var der makreller, ork satan der var kreller. Det regnede med dem, de var over alt. En hvid clouser minnows og i skulle se liderlige makreller. Okay, synke 6 linen skulle lige kastes ud, og så skulle der tælles til 20. Men så fikclouser minnows også en rævpuler den sent vil glemme.

Lubberne var ikke så store, men den største rundede da 55 cm. ”Den kan gå an”, som naboens datter udtalte det i går...

Sidste dagen bød i øvrigt også på et par smukke blåstakker. Den ene på ca. 35 cm.

Punani og fatter havde i øvrigt hørt, der var pighajer i området. De forsøgte sig på fiskeriet et par aftener. Det gik over alle forventning. En aften resulterede i tre ryk i banditten og en på land. Det var ikke den nemmeste kal, at få den nettet. Men det kom den, selvom den vred sig, som en anden missekat der skulle have whiskas. Der skulle virkelig holdes ved, for ikke at blive ramt af en af piggen eller blive bidt i tissetøjet. Til sidst lykkedes det da at måle den til 97 cm, hvorefter den røg retur.

Næste aften prøvede de igen et par timer efter pighajerne. Huggene var der ikke langt imellem. De havde godt 15 hug og seks på land. Disse hajer lå mellem 75 og 94 cm. Ha´ den gennemsnitslængde gad i nok godt høre hvad naboens datter sagde til, men hun svare altså ikke på yderligere spørgsmål, da hun har lidt ondt i halsen pt.

Pighajerne er i øvrigt fredet, da de vokser virkelig langsomt. En hun, er 12-15 år om at blive kønsmoden.

no2

no3

 

no5

no6

Læst 664 gange

Fiskepladser

fiskekort

Vejrforhold

Vejret Østjylland

vejr


Sol op- og nedgang

almanak logo


Vandstand Danmark

vandstand


Vandstand Randers Fjord

vandstand


Vandtemperatur

vandtemp 

Udregn konditionsfaktoren

Vægt i gram:

Længde i cm:

 

Løb for livet pladser

OvergaardGods

Lystfiskernes Pølsevognsguide

Mariager

Globalflyfisher.com

global logo

Fin-chasers.com

finchasers

Sportsfiskeren.dk

sportsfisker