• fff
 • sss
 • aaaa
 • bbb
 • 1g
Dansk Deutsch English Norsk Svenska

Mariager Fjord Fly Cup 2016

 • Søndag, 11 september 2016 18:22
Mariager Fjord Fly Cup 2016

Mariager Fjord Fly Cup 2016

For tredje år i træk afviklede BombayFly den rendyrkede fluefiskerkonkurrence Mariager Fjord Fly Cup.

Fjorden har leveret eminente fangster op til konkurrencedagen. Så selvom sol og varme ikke ligefrem var noget ønskescenarie, lod forventningerne ikke holde sig tilbage.

Og forventningerne blev så sandelig indfriet. Aldrig før har vi haft så flotte havørreder i en top 10, fra en fjord med en forholdsvis fornuftig ørredbestand, men hvor fangsterne ofte ligger på 35-50 cm.

- De 10 første pladser endte således:

1. 3103 g 64 cm Mads Friss
2. 2867 g 63 cm Kasper Maindal
3. 2608 g 61 cm Anders Bak
4. 2130 g 57 cm Stig Jørgensen
5. 2111 g 57 cm Michael Simonsen
6. 1980 g 53 cm Kent Hansen
7. 1936 g 54 cm Lasse Gormsen (Lange Anni)
8. 1747 g 51 cm Stefan Nielsen
9. 1745 g 56 cm Troels Kaa
10. 1676 g 54 cm Michael Pedersen (Mørkøre)

Igen i år var der en stor opbakning med 165 deltagere. Med fluefiskere helt fra Skagen, Als, Fyn og Sjælland, syntes vi ærlig talt, det var ret så fedt. De mange smil og gode historier lægger heller ikke skjul på hyggen, ved at være samlet omkring vores fælles passion - fluefiskeriet - og alt det der følger med.

Blandt de mange flotte lodtrækningspræmier, skulle der findes en vinder af et gavekort på DKK 10.000 fra Strobel Travel, til en valgfri fiskerejse. Den glade vinder blev: Anders Toft Christiansen fra Hadsund. 

Næste års Mariager Fjord Fly Cup bliver lørdag den 9. september 2017.

fl2

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og hold så fast. For under konkurrencen oplevede vi en række bizarre hændelser, vi ikke længere kan lade gå forbi vores næser.

Vi hørte en del fortællinger, men her vælger vi kun de 7 punkter, der er dokumenteret. Og lad os understrege, at dette er observationer fortaget på blot 8 timer (06.00-14.00).

 1. Hele formiddagen blev der åbenlyst solgt fisk fra fritidsfiskerjollerne ved fiskeskuerne i Mariager Havn. Blot 50 meter væk fra indvejningen.
 2. Intet mindre end 8 gange havde folk dagen igennem pengepungen oppe ved indvejningen for at købe ørreder. De forstod simpelthen ikke, de stod midt i en fiskekonkurrence.
 3. Flere deltagere sad fast i blindsatte garn, sat helt ind til kysten. 5 af disse garn er dokumenteret. Der sad en del store døde, som levende ørreder i.
 4. En lang række blindsatte ruser blev fundet ud for et udløb, hvor det halvårlige fredningsbælte træder i kraft den 15. september.
 5. På en strækning var der blindsatte ålekroge 30 meter fra land – ikke de sjoveste at vade ind i.
 6. I fredningsbæltet fra Kastbjerg Å fiskede to personer fra land og tre personer i en robåd. De blev fotograferet, og blev efterfølgende ikke set blandt konkurrencens deltagere ved indvejningen.
 7. I fredningsbæltet fra Villestrup Å stod der fiskeredskaber, endda markeret med vager. I selvsamme fredningsbælte befandt der sig en trolling-jolle, der flere gange krydsede åens udløb.

Vi stillers os selv spørgsmålet, ”er Danmarks smukkeste fjord” i virkeligheden ved at tage navneændring til den mest lovløse? Vi kan i hvert fald ikke modsige os fakta!

Observationerne er nu videregivet til Fiskerikontrollen i Randers. Men er det nok? Vi siger nej! Kontrollens få ansatte gør, hvad de kan. Men hvad så? Mere mandskab = mere kontrol? Det må vi sige, der er belæg for. Ikke alene på grund af dagens overtrædelser, men på grund af dagens observationer blot er en gengivelse af det der dagligt sker i fjorden.

Vi har dog en alternativ fremgangsmåde, vi ønsker at prøve af. Kort sagt går det ud på at samle interesseorganisationerne omkring den rekreative del af fjorden. Arbejd sammen om det vi er enige om, og få samlet de uenige punkter op, som de kommer. BombayFly vil således kun være en brik i spillet. Vi arbejder ikke blot videre med sagen, vi er gået i gang.

fl3

fl4

Læst 2636 gange

Fiskepladser

fiskekort

Vejrforhold

Vejret Østjylland

vejr


Sol op- og nedgang

almanak logo


Vandstand Danmark

vandstand


Vandstand Randers Fjord

vandstand


Vandtemperatur

vandtemp 

Udregn konditionsfaktoren

Vægt i gram:

Længde i cm:

 

Løb for livet pladser

OvergaardGods

Lystfiskernes Pølsevognsguide

Mariager

Globalflyfisher.com

global logo

Fin-chasers.com

finchasers

Sportsfiskeren.dk

sportsfisker